Actualitate
Autor:
Dana Barcan
gestionati reumatismul pe timp de iarna
FOTO: SpyNews.ro
Reumatismul afectează articulațiile, oasele și țesuturile conjunctive,fiind provocat de mai mulți factori, inclusiv infecții, traume și factori genetici. În perioada de iarnă, reumatismul este mai sever, deoarece temperaturile scăzute și umiditatea crescută agravează simptomele.
Pe timp de iarnă oamenii petrec mai mult timp în interior, ceea ce duce la o circulație mai slabă a sângelui, agravând simptomele. Persoanele care suferă de reumatism au observat deja că vremea are un impact semnificativ asupra lor, intensificând simptomele. Temperaturile scăzute, umiditatea și presiunea atmosferică pot duce la dureri articulare, rigiditate și umflarea articulațiilor.
Variațiile presiunii atmosferice pot duce la modificări ale cantității de lichid din articulații și implicit la o creștere a durerii și rigidității. De asemenea, vremea rece poate provoca contracția vaselor de sânge, reducând fluxul sanguin către articulații, provocând astfel inflamație și durere.
Persoanele diagnosticate cu artrită reumatoidă, artroză, fibromialgie și lupus eritematos sistemic simt o agravare a simptomelor: durere articulară și rigiditate, umflarea articulațiilor, oboseală, febră și slăbiciune musculară.
Iată câteva sfaturi ca să puteți gestiona mai ușor reumatismul în perioada de iarnă:
Păstrați-vă temperatura corpului constantă, purtând haine confortabile și stratificate, chiar și atunci când sunteți în interior.
Faceți exerciții fizice sau plimbări în aer liber. Acestea ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui și la reducerea durerii.
Luați medicamentele așa cum vi le-a prescris medicul dumneavoastră, conform instrucțiunilor, chiar dacă simțiți o îîmbunătățire a stării de sănătate.
Iată câteva remedii naturiste care pot ameliora simptomele reumatismului, pe timp de iarnă:
Iaurt cu curcuma - curcuma are proprietăți antiinflamatorii care ajută la reducerea durerii și umflăturii.
Ceai de ghimbir - ghmbirul are proprietăți antiinflamatorii și analgezice, ameliorând durerile și rigiditatea.
Ulei de lavandă - are proprietăți calmante care pot ajuta la reducerea durerii și a stresului. Dacă aveți reumatism, este important să consultați un medic pentru a vă asigura că primiți tratamentul adecvat.
Dacă durerea reumatică devine severă sau vă împiedică să vă desfășurați activitățile zilnice, adresați-vă medicului dumneavoastră.
Tags:
reumatism
durerri
remedii